پرورش زالو برای درمان بیماری و كسب درآمد

ساخت وبلاگ

درمان بیماری ها و پرورش زالو و آموزش و تکثیر زالو

با پرورش زالو هم بيماري درمان كنيد هم كسب درآمد كنيد.

زالو به عربی « عَلَق » و از نرم‌تنان آبزی است که در شالیزارها و مرداب زندگی می‌کند. جانورشناسان تا کنون ۶۵۰ نوع زالو را شناسایی کرده‌اند که برخی از انواع زالو بسیار سمی و خطرناک هستند و بعضی از انواع زالوها مفید و آثار درمانی ارزنده‌ای دارند که ما در این مقاله به آنها اشاره می‌کنیم.

خاصیت درمانی زالو در بزاق دهان او است که ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین است و موجب رقیق شدن خون و باز شدن گرفتگی رگها و در نتیجه افزایش خون‌رسانی به مغز و بدن می‌شود. به عقیده بعضی کارشناسان ۱۰۰ نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو در خون ترشح می‌شود و مورد توجه پزشکان و جراحان قرار گرفته است و در اروپا و آمریکا در موارد گرفتگی رگهای قلب، گرافتهای پوستی و زیبایی پوست و جراحی قلب و پیوند اعضا و تقویت سیستم دفاعی بدن از آن استفاده می‌شود علاوه بر این ها روغن زالو نیز دارای خواص فراوانی است.

با انداختن دو عدد زالو پشت گوشها می توان امراض صعب العلاج مغز (CXS) پارکینسون، رعشه، (MS) و (VA) گرفتگی عروق مغز، آلزایمر و صرع را معالجه کرد. با زالودرمانی می‌توان زخم معده، کولیت روده، پرستات، امراض ریوی، التهابات کبد، کیسه صفرا و بواسیر را معالجه کرد. با زالودرمانی می‌توان ناباروری مردان (ضعف اسپرم- واریکوسل)، کاهش میل جنسی و ترک اعتیاد مواد مخدر را معالجه کرد.

زالودرمانی بهتر از حجامت خون فاسد را از عمق بدن بیرون می‌کشد. اول محل زالو را با آب گرم پاک کنید ( از صابونهای عطری استفاده نکنید). جایی را که می‌خواهید زالو بیندازید اول با دست مالش بدهید تا سرخ شود. اگر جای زالو را با گل سرشوی یا خون بمالند زالو بهتر می‌گیرد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو محل گزش او را حجامت بدهند. اگر پس از جدا شدن زالو خون بند نیامد پودر مازوج سوخته، نوره یا خاکستر یا پودر نرم زردچوبه استعمال شود

همه چيز در مورد توليد، پرورش و تكثير زالو

درباره زالوها به طور كلي اين تحقيق و گردآوري علمي پيرامون چگونگي پرورش زالو   HIRUDO EDICINALIS  مي باشد (با توجه به فراواني آن در كشور و همچنين مجوز صادر شده توسط سازمان FDA آمريكا).اطلاعات عمومي و فيزيولوژي از بين ۶۵۰ گونه زالو تنها ۱۵ گونه از آنها كاربرد پزشكي دارند. حضور بيش از ۴۰ گونه زالوي آب شيرين در ايران گزارش شده است. بدن زالو به حدود 34 حلقه (Segment) تقسيم شده است.

زالو به صورت همزمان داراي اندام جنسي نر و ماده مي باشد كه البته در بدو تولد فقط داراي اندام جنسي نر مي باشد. پس از گذشت حدود ۴ ماه از بدو تولد به بلوغ جنسي مي رسد.

زالو ها داراي حدود ۱۱ جفت كيسه بيضه مي باشند (در بند هاي ۱۲ تا ۲۴ و در هر بند ۲ جفت) اسپرم اوليه از ديواره بيضه به سمت بيرون جوانه زده به تكامل رسيده و سپس به سمت بند ۱۰ كه محل قرار گيري كيسه اسپرم است حركت كرده و در آنجا ذخيره مي گردند. زالو ها داراي ۲ كيسه تخم و ۲ تخمدان در بند ۱۱ مي باشند. در مواردي كه زالو احساس آرامش نكند ممكن است تا ۹ ماه اقدام به تخم ريزي نكند.

زالوها داراي ۳تا ۴يا ۵ جفت چشم مي باشند تعداد چشم ها و ترتيب يا نحوه قرار گرفتن آنها در گونه هاي مختلف گوناگون مي باشد. اندام هاي حسي روي سر زالو آن را قادر مي سازد كه تغييرات شدت نور و دما و ارتعاش را تشخيص دهد. گيرنده هاي شيميايي روي سر زالو حس بويايي را ايجاد مي كند.

 

زالوها نسبت به حركت در آب بسيار حساس مي باشند و فعاليت آنها در شب و زمان هاي باراني به اوج خود مي رسد. پرورش و تكثير زالو را در كجا انجام دهيم؟

  • بركه يا حوضچه طبيعي .
  • حوضچه سيماني .
  • ايجاد حوضچه با پارچه هاي ضد آب .
  • مخازن پلاستيكي .

بهترين روش و مکان برای پرورش و تكثير زالو

هر كدام از روش هائي كه ذكر شد داراي مزايا و معايبي نسبت به هم مي باشند كه پرورش دهنده بايد با در نظر گرفتن تمامي مزايا و معايب و همچنين امكانات خود نسبت به انتخاب بهترين روش اقدام نمايد .در انتخاب روش مناسب جهت پرورش زالو بايد موارد ذيل حتما مد نظر قرار گيرد :

  • فرار زالو
  • دسترسي زالو به اكسيژن
  • مكاني مناسب براي تخم گذاري زالوها
  • كنترل دما و PH آب
  • غذاي زالو

مي شود مانند كشورهاي جنوب شرق آسيا از خون مارماهي يا گربه ماهي استفاده كرد يا از لاكپشت و قورباغه كه البته خون لاكپشت و قورباغه بدليل كم خون بودن و همچنين كم خاصيت بودن خونشان و همچنين گران بودن مقرون به صرفه نمي باشد و اصلا توصيه نمي شود.يا همچون كشورهاي روسيه و قزاقستان از خون گاو يا بز استفاده كرد. در اين روش و شيوه تغذيه خطر بيماري هاي مشترك بين انسان و حيوان مي تواند خطر آفرين باشد. مركز تحقيقات شركت مسيحا طب شمال موفق به فرموله كردن غذايي كاملا ارگانيك براي زالو شده است كه هيچگونه خطري براي سلامتي انسان ندارد.

توليد مثل و تكثير زالو

زالو وقتي كه احساس آرامش كند اقدام به تخم گذاري مي كند , يعني وقتي كه سير باشد و از محيط بيرون احساس امنيت كند. حركت هاي زائد آب يكي از موارد بر هم زننده آرامش زالو مي باشد. هر زالو تقريبا بين ۲۰ الي ۸۰ تخم مي گذارد. با توجه به مطالعات انجام شده در بخش تحقيقات بازار شركت مسيحا طب شمال مصرف روزانه زالو در كشور بالغ بر۳۰ هزار عدد مي باشد. قيمت زالو در اروپا و آمريكا بين ۶ تا ۸ دلار ميباشد.

قيمت زالو در ايران تابعي از فصل و زمان صيد مي باشد .

آموزش و تکثیر زالو

اگر به دنبال شغلي زودبازده هستيد، سراغ اين حرفه نرويد! پرورش زالو از مشاغلي است كه به صبر و تحمل زياد و مداومت در كار نيازمند است. افراد زيادي وارد اين حرفه شده اند و در باره آموزش و تکثیر زالو مطالبی را فرا گرفته ولی بعد به علت نداشتن پشتكار زود خسته شده اند و آن را كنار گذاشته‌اند. همت و پشتكار و تخصص مهم‌ترين فاكتور براي افرادي است كه وارد اين كار مي‌شوند. پرورش زالو از جمله مشاغل مولدي است كه مشاغل جانبي زيادي در اطراف خود مستقيم و غيرمستقيم ايجاد مي‌كند. اين كار توليدي باعث مي‌شود كه اولا طب سنتي كه در همه جاي جهان به صورت جدي دنبال مي‌شود، در ايران هم پيگيري شود و ثانيا مانع قاچاق غيرقانوني آن به كشورهايي كه طالب آن هستند مي‌شود و در ضمن مي‌توان از اين موجودات كوچك براي مصارف بهداشتي و آرايشي استفاده كرد و اين صنعت را هم بيش از پيش در كشور بومي كرد.

زالو ها معمولا به صورت كلوني حركات هماهنگي دارند و دسته جمعي از جايي به جاي ديگر مي روند. آنها بوي خون را دريافت مي كنند و اگر زالويي به انسان يا جانوري بچسبد ديگر زالوها نيز متوجه شده و به آن سو هجوم مي برند. بهترين راه صيد زالو از مرداب ها آن است كه صيادان به جاي شلوار، جوراب نازك زنانه بلند پوشيده و درون مرداب بروند، آن قدر كه تا بالاي ران پا در آب فرو روند. سپس با تكان دادن آب، زالو را متوجه حضور خود نمايند. زالوها با استشمام بوي انسان به سمت طعمه آمده و به جوراب مي چسبند ولي نمي توانند نيش بزنند در اين حالت صياد بيرون آمده و جوراب را به صورت برعكس از پاي خويش بيرون مي آورد. جوراب به صورت كيسه اي درآمده و تعداد زيادي از آنها را در بر مي گيرد. راه ديگر استفاده از چكمه هاي بلند و فرو رفتن در مرداب و صيد با دست است.

نحوه نگهداري زالو

براي نگهداري سالم زالوها بايد آب محل زندگي آنها را يك روز در ميان تعويض كرد، چون زالوها با ترشح مواد شيميايي از جمله آمونياك، اكسيژن آب را از بين برده و به تدريج خود نيز ضعيف شده و كارآيي خود را از دست مي دهند و سرانجام پس از چند روز مي ميرند. بهتر است از آب كلرينه استفاده نشود و به جاي آن از آب مقطر يا آب بدون كلر استفاده نمود. قبل از جابه جايي مي بايست دماي آب را كنترل كرده و از تغيير دماي ناگهاني آب تعويضي خودداري كرد. زالو ها به گرما حساسند و نبايد دماي آب بيش از 10 درجه سانتي گراد باشد و يا در معرض تابش مستقيم نور خورشيد قرار گيرند. غير از آب زالو را مي توان در خاك مرطوب و تميز كه در كيسه هاي نخي يا كتاني محصور شده باشد نگهداري كرد. درجه حرارت ايده آل براي زالوها 7-4 درجه سانتي گراد مي باشد.

منبع

 

مقالات عمومی...
ما را در سایت مقالات عمومی دنبال می کنید

برچسب : پرورش زالو, روغن زالو, پرورش و تکثیر زالو, آموزش و تکثیر زالو, نویسنده : mary arano بازدید : 451 تاريخ : سه شنبه 24 بهمن 1396 ساعت: 17:50